Policija nasilnemu tujcu izrekla petletno prepoved vstopa v Slovenijo

Policisti Policijske uprave (PU) Celje so 20-letnemu državljanu Kosova zaradi več kršitev predpisov in tudi ponavljajočih se kaznivih dejanj s področja nasilništva izrekli prepoved vstopa v državo za obdobje petih let. Nasilnež je trenutno nastanjen v centru za tujce, po dokončnosti odločbe pa bo “odstranjen na Kosovo”, so sporočili s PU Celje.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

CELJE > Varnostnik ene od celjskih srednjih šol je v ponedeljek obvestil policiste, da na dvorišču pred šolo dva mlajša moška pozivata dijake k pretepu. Policisti so v bližini šole izsledili 20-letnega državljana Kosova, ki so mu prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva odvzeli že marca letos, ko je v sodelovanju z več državljani Kosova sodeloval pri napadu na najmanj tri celjske srednješolce in bil med organizatorji večjega pretepa, ki so ga, prav tako marca, načrtovali pred eno od celjskih srednjih šol.

V 30 dneh bi se moral prostovoljno vrniti na Kosovo

Zaradi takratnih dejanj je bil državljan Kosova pravnomočno obsojen, maja letos pa so mu pristojni izdali tudi odločbo, po kateri bi se moral v 30 dneh prostovoljno vrniti na Kosovo, a se ni.

Ta ponedeljek so policisti 20-letniku zaradi kršitve zakona o tujcih in zaradi kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog, v nadaljevanju pa so mu izrekli tudi petletno prepoved vstopa v državo.

Osumljen tatvine, nasilja v družini, posesti orožja

Pri določanju roka za prepoved vstopa so pristojni poleg teže storjenega prekrška upoštevali številne prekrške in kazniva dejanja, ki jih je 20-letnik izvršil in z njimi nadaljeval v zadnjih dveh letih in iz katerih je razvidno, da se nima namena podrejati slovenskemu pravnemu redu, so danes sporočili s PU Celje.

Celjski policisti so tega državljana Kosova v zadnjih dveh letih obravnavali med drugim tudi zaradi sumov tatvine in nasilja v družini, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja ter zaradi suma posesti orožja.

STA


Najbolj brano