Policija išče več prebežnikov, ki so samovoljno zapustili center v Dobovi

Včeraj nekaj po 18. uri je približno deset tujcev, ki so v Dobovo prispeli z vlakom iz Hrvaške, samovoljno zapustilo sprejemni center v Dobovi. Policisti so nekaj tujcev že izsledili in jih odpeljali v sprejemni center, so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto. Policija nadaljuje iskanje preostalih prebežnikov.

Sprejemni center v Dobovi
Sprejemni center v Dobovi 

LJUBLJANA > Policisti se občasno soočajo s primeri, ko tujci želijo zapustiti sprejemni center in na ta način izražajo nezadovoljstvo, ker ne nadaljujejo poti takoj po vstopu v državo, so pojasnili na policiji. Slovenski policisti tujce z vlaki in avtobusi spremljajo v nastanitvene centre v notranjost države takoj, ko to omogočajo logistične in nastanitvene kapacitete.

Od 16. oktobra je sicer v Slovenijo vstopilo že več kot 221.000 migrantov, od tega samo včeraj približno 4140. V nastanitvenih in sprejemnih centrih je bilo po podatkih policije okoli 18. ure nekaj več kot 5650 migrantov, od teh nekaj sto v Dobovi. Slovenijo je od 20. oktobra zapustilo približno 206.500 migrantov.

STA


Najbolj brano