Podržaj je edini primeren kandidat

Ministrstvo za pravosodje je v torek prejelo sklep posebne natečajne skupine, da je Jože Podržaj edini kandidat, ki izpolnjuje pogoje za položaj direktorja Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij, so potrdili na ministrstvu za pravosodje.

 Za prosto delovno mesto direktorja uprave se je prijavilo sedem kandidatov. Posebna natečajna skupina na ministrstvu za javno upravo  je kot primernega ocenila le Jožeta Podržaja. Foto: STA
Za prosto delovno mesto direktorja uprave se je prijavilo sedem kandidatov. Posebna natečajna skupina na ministrstvu za javno upravo je kot primernega ocenila le Jožeta Podržaja. Foto: STA

LJUBLJANA > Minister za pravosodje Goran Klemenčič bo odločitev sprejel predvidoma v roku enega tedna.

Ministrstvo za pravosodje je javni natečaj za delovno mesto generalnega direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij objavilo konec septembra. Natečaj je predpisoval, da mora kandidat med drugim imeti sedem let delovnih izkušenj, ne sme biti pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, niti ne obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šestih mesecev.

Ministrstvo je ob tem izrazilo pričakovanje, da bodo kandidati za generalnega direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij imeli funkcionalna znanja upravnega vodenja in upravljanja kadrov oziroma da jih pridobijo v petnajstih mesecih od dneva imenovanja na položaj.

Kandidat pa je moral prijavi predložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij v mandatnem obdobju, za katerega vodenje kandidira.

Po torkovem poročanju časnika Dnevnik se je za prosto delovno mesto direktorja uprave prijavilo sedem kandidatov. Posebna natečajna skupina na ministrstvu za javno upravo pa je kot primernega ocenila le enega.

Podržaj upravo kot vršilec dolžnosti vodi že od 19. marca letos. Prejšnja vlada ga je na ta položaj imenovala za čas do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, za obdobje največ šestih mesecev.

Izbrani kandidat bo imenovan na položaj za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

STA


Najbolj brano