Podražili kosila v parlamentu, a ne za poslance

Kosilo v državnem zboru se je s torkom podražilo, a ne za poslance in zaposlene v parlamentu, temveč le za zunanje obiskovalce, ki so največkrat novinarji.

Kosilo v državnem zboru se je s torkom podražilo, a ne za poslance in zaposlene v parlamentu. Foto: STA
Kosilo v državnem zboru se je s torkom podražilo, a ne za poslance in zaposlene v parlamentu. Foto: STA

LJUBLJANA > Kosilo (glavna jed, solata in sladica oziroma jogurt ali sadje) stane za poslance oziroma zaposlene v državnem zboru še naprej štiri evre v samopostrežnem in šest evrov v postrežnem delu, medtem ko morajo zunanji obiskovalci za enak obrok odšteti šest evrov v samopostrežnem in sedem evrov v postrežnem delu restavracije, piše Žurnal24.si.

“Nov cenik v restavraciji državnega zbora je pripravljen skladno s pravilnikom o postopkih za izvrševanje proračuna, ki med drugim določa, da je v ceniku kalkulacija cene za opravljene storitve iz naslova lastne dejavnosti dvojna (za neposredne proračunske uporabnike ter druge uporabnike),” je za Žurnal24.si pojasnila Karmen Uglešić, ki v parlamentu skrbi za odnose z javnostmi. Uglešićeva je še dodala, da poslanke in poslanci ter zaposleni v državnem zboru nimajo subvencioniranih kosil. Državni zbor, ki izvaja gostinsko storitev kot lastno dejavnost, oblikuje cenik skladno z že omenjenim pravilnikom.

Enolončnica z mesom za prve stane 2 oziroma 2,5 evra, za druge 2,9 oziroma 3,7 evra, cenejša brezmesna enolončnica pa 1,1 oziroma 1,4 za zaposlene v državnem zboru in poslance ter 1,6 oziroma 2 evra za zunanje obiskovalce. Cene toplih napitkov in pijač so za obe skupini enake, dodajajo na spletnem portalu.

NR


Najbolj brano