Počivalšek ob prevzemu resorja poudaril izboljšanje razmer za gospodarstvo

Novoimenovani minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes prevzel posle od finančnega ministra Dušana Mramorja, ki je doslej začasno vodil gospodarsko ministrstvo. Po primopredaji je poudaril, da se bo zavzemal za izboljšanje razmer za gospodarstvo. Upa, da bosta z Mramorjem gospodarstvo potegnila iz krize.

Novoimenovani minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes prevzel posle. Foto: STA
Novoimenovani minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes prevzel posle. Foto: STA

LJUBLJANA > Zdravko Počivalšek je po primopredaji ocenil, da je bila ta korektna. “Verjamem, da bom s finančnim ministrom v nadaljevanju dobro sodeloval, da bo vlada lahko gospodarstvu ustvarila razmere za nadaljevanje nakazane rasti,” je dejal.

Sodelovanja se veseli tudi Dušan Mramor, ki je zadovoljen, da je vlada zdaj izpopolnjena, upa pa, da bo novi gospodarski minister to ostal do konca mandata vlade in bo ministrstvo imelo dobro vodstvo.

Na vprašanje novinarjev o vladnem dogovoru s sindikati javnega sektorja, s katerim gospodarstvo ni zadovoljno, je Počivalšek dejal, da preteklih odločitev ne more komentirati. Ponovil je, da se bo zavzemal za izboljšanje razmer za gospodarstvo.

Vlada je bila brez gospodarskega ministra s polnimi pooblastili od konca oktobra, DZ pa je novega ministra imenoval v četrtek.

Počivalšek prihaja iz gospodarstva, zadnjih 15 let je vodil Terme Olimia, dejaven je v Gospodarski zbornici Sloveniji, bil je tudi njen nagrajenec za leto 2004 in izbran za menedžerja leta 2010.

STA


Najbolj brano