Počivalšek: Poteza DUTB ne pomeni (raz)prodaje hotelov

Petkov prevzem upravljanja hotelov Save Turizma s strani DUTB je po besedah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška v skladu s strategijo upravljanja državnih naložb. To ne pomeni, da do privatizacije ne bo prišlo, in ne pomeni, da naložba države v teh hotelih ne bo ostala pomembna, je dejal.

Zdravko Počivalšek Foto: STA
Zdravko Počivalšek Foto: STA

LJUBLJANA > Zdravko Počivalšek je potezo Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je s pretvorbo terjatev v kapital prevzela upravljanje 41 hotelov v državi, od tega največji delež predstavljajo sredstva družbe Sava Turizem, označil kot prvi korak v tej zgodbi.

“Ta pa bo imel svojo težo le, če se bo izvršila faza poslovnega prestrukturiranja hotelov ter še naslednja faza, to je internacionalizacija celotne hotelske verige,” je povedal ob robu današnjega drugega delovnega posveta SMC v Ljubljani.

Prestrukturiranje bo trajalo dve leti, v tem času pa DUTB hotelov ne bo prodala. “Ker je v državni lasti in ker je tako zagotovil tudi njen glavni izvršni direktor Torbjörn Mansson,” je prepričan minister. To pa ne pomeni, da država v hotelih, doslej v lasti Save Turizma, kar je v strategiji opredeljeno kot pomembna naložba, tudi po tem dejanju ne bo ohranila 25 odstotkov plus ene delnice.

STA


Najbolj brano