Po lokalnih neurjih se obeta izboljšanje vremena

Lokalna neurja so v zadnji noči nekaj težav povzročila predvsem na Gorenjskem in v Ljubljani. Po navedbah centra za obveščanje je voda poplavila kleti več objektov v občinah Ljubljana, Kranj in Škofja Loka, pa tudi posamezne kleti v Cerkljah in naselju Zbilje. Vremenoslovci za danes in prihodnje dni napovedujejo izboljšanje vremena.

Fotografija je simbolična Foto: Stana Zavadlav
Fotografija je simbolična Foto: Stana Zavadlav

LJUBLJANA, KRANJ > Iz centra za obveščanje so sporočili, da je okoli 20.30 v občini Kranj zaradi lokalnega neurja meteorna voda poplavila v 43 stanovanjskih hišah, tri večstanovanjske stavbe, tri proizvodne prostore, dom za ostarele in gostinski objekt. Posredovali so gasilci, ki so izčrpali vodo iz objektov.

Nekaj po 21. uri je v občini Škofja Loka voda poplavila kleti večjega števila objektov, poplavljala cestišča in nanašala zemljino. Gasilci črpajo vodo iz objektov, odstranjujejo naplavine na cestiščih in čistijo vodne prepuste.

Gasilci so morali nekaj po 21. uri posredovati tudi na več lokacijah v Ljubljani in v naselju Zbilje, kjer so izčrpali meteorno vodo iz kletnih in drugih prostorov.

Danes bo sprva še nekaj ostankov oblačnosti, a se bo dopoldne postopno zjasnilo in dan bo večinoma sončen. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 24, na Primorskem do 27 stopinj.

V petek bo pretežno jasno. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, najvišje dnevne od 22 do 25, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

V soboto bo večinoma sončno, proti večeru pa se bo predvsem v severni polovici Slovenije zmerno pooblačilo.

V nedeljo bo na Primorskem dokaj sončno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj ploh.

STA


Najbolj brano