Po cestah “po polžje”

Na slovenskih cestah so v teh dneh posipne in plužne skupine, kar močno upočasnjuje promet.

Posipavanje cest v Sežani. Foto: Petra Mezinec
Posipavanje cest v Sežani. Foto: Petra Mezinec

PRIMORSKA > Na primorski avtocesti med razcepom Nanos in priključkom Senožeče je zaprt prehitevalni pas proti Kopru zaradi zdrsa tovornega vozila.

Na cestah Razdrto-Podnanos in Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič je zaradi snega prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Na Primorskem je bilo v teh dneh ponovno opaziti vozila brez zimskih pnevmatik, je dejal Vasja Podkrižnik s Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Posebej je opozoril, naj bodo vozila, zlasti tovorna, primerno očiščena. Če namreč sneg ostane na vrhu kesonov tovornih vozil, lahko čez noč pomrzne, kosi ledu pa lahko nato med vožnjo padejo na vozišče, kar je zelo nevarno, je pojasnil Podkrižnik.

Na slovenskih cestah so v teh dneh posipne in plužne skupine, kar zelo upočasni promet. Vozniki naj zato upoštevajo varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost voznim razmeram.

Podkrižnik je ob tem opozoril, da so na Primorskem v teh dneh opazili voznike brez zimskih pnevmatik, ki so se izgovarjali, da imajo verige v prtljažniku.

Spletno uredništvo, STA


Najbolj brano