Po Sloveniji se že pojavljajo nevihte

Marsikje v Sloveniji so se že začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo v prihodnjih dneh znatno osvežile ozračje. V Kostanjevici na Krki je strela udarila v drevo, pri čemer je bila ena oseba poškodovana. V Črnomlju se je drevo podrlo na streho objekta, na še dveh stanovanjskih hišah pa je streho razkril močan veter.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Po podatkih centra za obveščanje je strela udarila tudi v dimnik stanovanjskega objekta na Senovem ter v električno omarico v Zadlogu v občini Idrija, kjer so morebitni nadaljnji vžig preprečili gasilci, ki so pogasili ogenj na omarici, ki je po udaru strele zagorela.

Po štirih vročinskih valovih letošnjega poletja se tako začenja obdobje nekoliko nižjih temperatur. Danes zvečer in ponoči se bodo po napovedih vremenoslovcev še pojavljale plohe in nevihte. Te bodo pogoste tudi v nedeljo, ko bodo najnižje temperature od 13 do 18, ob morju okoli 21, najvišje dnevne od 21 do 27, na severovzhodu do 29 stopinj Celzija. Občasne padavine so napovedane tudi za začetek prihodnjega tedna.

STA


Najbolj brano