Pivovarna Laško v roke Heinekenu

Konzorcij prodajalcev 51,11-odstotnega deleža Pivovarne Laško je danes odprl in pregledal izboljšane ponudbe ter se odločil Laško prodati nizozemskemu pivovarskemu velikanu Heinekenu, so potrdili v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB). Heineken je za delnico Laškega ponudil 25,56 evra. Izjava bo danes ob 17. uri.

LJUBLJANA > Izboljšane ponudbe so po jutranji seji nadzornega sveta odpirali danes ob 13. uri v Ljubljani, Heineken pa naj bi s svojo ponudbo ostale ponudnike po pisanju medijev presegel za nekaj evrov oziroma za več kot pet odstotkov. Izboljšane ponudbe naj bi oddali finančni skladi CVC Capital, KKR in Mid Europa Partners.

Izjava predstavnikov nizozemskega velikana in predsednika uprave laške pivovarne Dušana Zorka bo ob 17. uri pred Pivovarno Union.

Pri odločitvi o prodaji je bilo po navedbah DUTB temeljno merilo najvišja ponujena cena za delnico v ponudbi. Kupec je moral podpisati tudi izjavo o nepovezanosti, s katero je bila izključena možnost lastniških povezav.

Heineken naj bi sicer poleg nakupa lastniškega deleža zagotovil tudi dokapitalizacijo Pivovarne Laško, z nakupom pa bo prišel tako do laške pivovarne kot do Pivovarne Union.

Na Ljubljanski borzi so zaradi zagotovitve enakomerne obveščenosti ter varstva interesov vlagateljev danes začasno zaustavili trgovanje z delnicami Pivovarne Laško. V petek se je tečaj delnice pivovarne oblikoval pri 21 evrih.

51,11-odstotni delež Pivovarne Laško so prodali DUTB, Kapitalska družba, družba Alpen invest, Abanka Vipa, KD Skladi, NKBM, Zavarovalnica Triglav, Banka Koper in Sklad obrtnikov in podjetnikov.

STA


Najbolj brano