Pivovarna Laško se poteguje za polnjenje piva Heineken

Pivovarna Laško se poteguje za polnjenje piva Heineken. To je zelo zahteven proces, ki pomeni izpolnitev visokih kriterijev, kot so število zaposlenih, poraba vode in energije na proizveden in prodan hektoliter piva, so povedali v Laškem. Če bo šlo vse po načrtu, bi bila lahko testna polnitev opravljena do konca leta.

Pivovarna Laško se poteguje za polnjenje piva Heineken. Foto: STA
Pivovarna Laško se poteguje za polnjenje piva Heineken. Foto: STA

LAŠKO > Tehnologija Pivovarne Laško je primerna za polnjenje piva Heineken, za katero regijo bi Laško polnilo to pivo, pa za zdaj še ni znano.

Pivovarna Laško in Pivovarna Union, ki jih je lani prevzel nizozemski Heineken, sta od začetka tega meseca združeni v družbo z imenom Pivovarna Laško Union s sedežem v Ljubljani. Po navedbah Pivovarne Laško zaradi združitve ne bo ukinjen noben program. Obe pivovarni bosta tako še naprej varili in polnili vsaka svoje pivo ter polnili vodo in brezalkoholni program.

Nizozemski Heineken je lani postal 51-odstotni lastnik skupine Laško, nato pa je letos kupil še preostale delnice družbe. S prevzemom sta se Pivovarni Laško in Union rešili velikih finančnih bremen, saj je Heineken bankam odplačal 185 milijonov evrov njunega dolga.

Novi lastnik je povezal proizvodnjo na obeh lokacijah in racionaliziral poslovanje obeh podjetij, zaradi česar se je zmanjšalo število zaposlenih s 800 na 670.

STA


Najbolj brano