Petrovič odpoved namerava izpodbijati na delovnem sodišču

Komisija za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi je zavrnila pritožbo predsednika Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zorana Petroviča na odločitev o izredni odpovedi delovnega razmerja. Kot je dejal Petrovič, je komisija tako odločila pretekli teden, sam pa namerava zdaj odpoved izpodbijati na delovnem sodišču.

Komisija za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi je zavrnila 
pritožbo predsednika Sindikata policistov Slovenije (SPS) 
Zorana Petroviča na odločitev o izredni odpovedi delovnega 
razmerja.  Foto: STA
Komisija za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi je zavrnila pritožbo predsednika Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zorana Petroviča na odločitev o izredni odpovedi delovnega razmerja.  Foto: STA

LJUBLJANA > Poleg Petroviča so izredno odpoved zaradi dogovarjanja o ustavitvi ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja dobili še štirje policisti.

Zagovornik enega izmed njih, Franci Matoz, jepotrdil, da je komisija zavrnila pritožbo tudi njegovega klienta. Slednje se je po njegovih besedah zgodilo že pred več kot mesecem in pol. Zato so že vložili tožbo na delovno sodišče, prva obravnava pa bo že konec avgusta.

S tožbo po besedah Matoza zahtevajo razveljavitev sklepa o izredni odpovedi delovnega razmerja, zaposlitev nazaj na delovno mesto ter izplačilo plač in dodatkov za nazaj.

Slednje namerava s tožbo zahtevati tudi Petrovič, ki poleg tega napoveduje še zahtevek za odškodnino. Povedal je še, da ga tožilstvo o kazenskem postopku, ki naj bi bil sprožen zaradi omenjenega dogovarjanja, še ni obvestilo, po njegovih informacijah pa naj bi tožilstvo postopek zoper enega izmed policistov že ustavilo.

Pet policistov je namreč aprila dobilo izredno odpoved, ker naj bi se dogovarjali o tem, kako bodo ustavili ministra Koprivnikarja. Slednje se je nato tudi dejansko zgodilo novembra lani, ko se je Koprivnikar vračal s koncerta svoje rock skupine v Škofji Loki.

Izredno odpuščeni so se lahko pritožili na komisijo za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi, če ta njihove pritožbe zavrne, pa se lahko obrnejo še na delovno sodišče.

STA


Najbolj brano