Peticija za ohranitev novega zakona o zakonski zvezi

Na spletu je zaokrožila peticija za ohranitev novega zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. “Njen namen je pokazati, da nas je takšnih, ki mislimo, da moramo imeti vsi enake pravice (in smo proti ponovnemu referendumu, za katerega podpise zbira koalicija Za otroke gre!), več kot 80.000!,” so zapisali pobudniki peticije.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Novela registrirano istospolno partnersko skupnost v vseh elementih izenačuje z zakonsko zvezo, ki je po novem določena kot življenjska skupnost dveh oseb, ne glede na spol. S tem pa tudi za istospolne partnerske skupnosti prinaša enake pravne, ekonomske in socialne posledice, kot jih ima zakonska zveza ali zunajzakonska skupnost dveh oseb različnega spola. Med njimi je tudi možnost posvojitve otrok, ki je bila med nasprotniki tako v parlamentarni razpravi kot v delu civilne družbe najbolj kritizirana.

Koalicija Za otroke gre! je v državni zbor vložila 80.518 podpisov v podporo pobudi za referendum proti noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. O izvedbi referenduma bo skoraj zanesljivo odločalo ustavno sodišče.

NR


Najbolj brano