Peterle potrdil kandidaturo za predsednika Evropskega parlamenta

Evropski poslanec Alojz Peterle je danes v Bruslju potrdil kandidaturo za predsednika Evropskega parlamenta. Za kandidaturo se je odločil, ker je ob predhodnem preverjanju vzdušja v parlamentu zaznal dovolj spoštovanja in cenjenja svojega dela v preteklosti in svojega značaja, je odgovoril na vprašanje, kako ocenjuje svoje možnosti za izvolitev.

Evropski poslanec Alojz Peterle je danes v Bruslju potrdil 
kandidaturo za predsednika Evropskega parlamenta. Foto: Tino Mamić
Evropski poslanec Alojz Peterle je danes v Bruslju potrdil kandidaturo za predsednika Evropskega parlamenta. Foto: Tino Mamić

BRUSELJ > Ob predstavitvi kandidature v Bruslju je med drugim poudaril, da bi bil znova čas za predsednika iz nove članice, da velikost države ne vpliva na kakovost vodstva ter da njegova kandidatura temelji na treh besedah: spoštovati, poslušati in sodelovati.

V največji politični skupini v Evropskem parlamentu, desnosredinski Evropski ljudski stranki (EPP), so trenutno štirje uradni kandidati - poleg Peterleta se Alain Lamassoure, Mairead McGuinness in Antonio Tajani. Rok za oddajo kandidatur se izteče v ponedeljek ob 12. uri.

STA


Najbolj brano