Pametna naprava za lego kocke na Kickstarterju zbrala več kot 50.000 evrov

Ljubljansko podjetje je na platformi za množično financiranje Kickstarter zbralo več kot 50.000 evrov za visoko zmogljiv daljinski upravljalnik lego modelov BuzzWizz, ki je združljiv s pametnimi telefoni in tablicami. S tem so dva dni pred koncem kampanje dosegli zastavljeni cilj, kampanjo pa je doslej podprlo skoraj 300 ljudi.

Ljubljansko podjetje je na platformi za množično financiranje 
Kickstarter zbralo več kot 50.000 evrov za visoko zmogljiv 
daljinski upravljalnik lego modelov BuzzWizz, ki je združljiv s 
pametnimi telefoni in tablicami. Foto: Buzzwizz
Ljubljansko podjetje je na platformi za množično financiranje Kickstarter zbralo več kot 50.000 evrov za visoko zmogljiv daljinski upravljalnik lego modelov BuzzWizz, ki je združljiv s pametnimi telefoni in tablicami. Foto: Buzzwizz

LJUBLJANA > Daljinski upravljalnik BuzzWizz v obliki lego kocke v sebi nosi baterijo in se polni prek Micro USB priključka. Uporabnik lego model, v katerega je kocka nameščena, krmili s pomočjo aplikacije, ki se se prek tehnologije bluetooth poveže z BuzzWizz kocko. Ta omogoča večjo zmogljivost in natančnejše obvladanje krmilnih funkcij, so pojasnili v ekipi.

Kot so pojasnili, so imeli doslej lego modeli težave pri uporabi v odprtem prostoru. BuzzWizz pa je presekal to tradicijo in v modele integriral zmogljivost, ki jim omogoča premagovanje ovir na prostem. Sistem je sicer narejen tako za iOS kot tudi Android naprave.

Upravljanje s kockami je tekoče, uporabnik pa ima na voljo servo zavijanje in tri stopnje zmogljivosti. Preden se baterija izprazni, aplikacija o tem uporabnika obvesti. V kolikor bi želel nadaljevati, pa lahko na kocko priklopi polnilno baterijo, so povedali.

Ena BuzzWizz kocka zadostuje za upravljanje s štirimi Lego Power Functions motorji ali seti luči. Uporabniki lahko v model hkrati namestijo več BuzzWizz kock in s tem prek ene ali več naprav krmilijo 8, 12 ali več motorjev hkrati. Poleg motorjev bodo uporabniki BuzzWizzu lahko dodajali svetlobne učinke in druge posebne funkcije za svoje modele.

STA


Najbolj brano