Pahor z ameriškimi senatorji o Zahodnem Balkanu

Predsednik republike Borut Pahor je danes v Ljubljani sprejel delegacijo šestih senatorjev ZDA, s katerimi je govoril o sodelovanju med državama in v okviru zveze Nato, razmerah na Zahodnem Balkanu ter drugih aktualnih vprašanjih.

Predsednik republike Borut Pahor je danes v Ljubljani sprejel 
delegacijo šestih senatorjev ZDA. Foto: STA
Predsednik republike Borut Pahor je danes v Ljubljani sprejel delegacijo šestih senatorjev ZDA. Foto: STA

LJUBLJANA > V delegaciji ameriškega senata, ki se mudi na obisku v Sloveniji, so Roy Blunt, John Cornyn, William Thad Cochran, Susan Collins, Thom Tillis in Thomas Bryant Cotton. Vsi so republikanci.

Kot so sporočili iz urada predsednika republike, so Borut Pahor in ameriški senatorji v pogovoru poudarili privrženost tesnemu sodelovanju med državama in v okviru Nata. Senatorje je zanimalo predsednikovo stališče o razmerah na Zahodnem Balkanu, njegovi pogledi na rusko geopolitiko, prihodnost evropske obrambne politike in problematiko migracij. Obe strani sta pogovor ocenili kot zelo koristen in v prid poglobitvi medsebojnega zaupanja in sodelovanja, tako pri dvostranskih kot pri multilateralnih vprašanjih, so v predsedniški palači zapisali v sporočilu za javnost.

Pahor je senatorje še prosil, naj svojemu kolegu Johnu McCainu prenesejo njegove pozdrave in najboljše želje za čimprejšnje okrevanje. 80-letni McCain, ki ima tumor na možganih, je bil aprila na obisku v Sloveniji.

Delegacijo ameriškega senata je na Brdu pri Kranju sprejel tudi zunanji minister Karl Erjavec.

STA


Najbolj brano