Pahor tokrat v mlinu

Predsednik republike Borut Pahor nadaljuje projekt Skupaj - Spodbujajmo drug drugega. Tako je danes na povabilo družine Korošec delal v njihovem več kot 200 let starem mlinu, so sporočili iz njegovega urada.

Predsednik republike Borut Pahor nadaljuje projekt Skupaj - Spodbujajmo drug drugega. Tako je danes na povabilo družine Korošec delal v njihovem več kot 200 let starem mlinu. Foto: STA
Predsednik republike Borut Pahor nadaljuje projekt Skupaj - Spodbujajmo drug drugega. Tako je danes na povabilo družine Korošec delal v njihovem več kot 200 let starem mlinu. Foto: STA

LJUBLJANA > Za medije je Borut Pahor poudaril, da s projektom nadaljuje tudi zato, ker so ljudje ob delu z njim bolj odkriti, kar je zanj zelo dragoceno.

Pahor je s projektom, skozi katerega se druži, dela in se pogovarja z različnimi poklicnimi, generacijskimi, socialnimi in drugimi skupinami, začel že preden je nastopil predsedniško funkcijo.

Danes je v izjavi za medije dejal, da v delovnem stiku z ljudmi od njih sliši tisto, kar mu v običajnih pogovorih ne povedo. “Zame je to zelo dragoceno, saj tako lažje in bolje ocenim trenutno atmosfero v družbi,” je dejal predsednik republike.

Ob delu v mlinu je izrazil presenečenje nad avtomatizirano proizvodnjo, saj med ljudmi še vedno vlada prepričanje, da je mlinarstvo tradicionalna obrt, ki poteka na star način. Pahor je sicer dan začel v pakirnici mlina, kjer je moko pakiral ročno, nato pa je nadaljeval pakiranje na avtomatski liniji. Delal je tudi v specializirani prodajalni. Družina Korošec pa je skoraj 20 kilogramov moke poklonila za humanitarno akcijo, v kateri predsednik vsako leto skupaj z otroki speče praznične dobrote za tiste otroke, ki iz različnih razlogov praznikov ne morejo preživeti v krogu svojih družin.

STA


Najbolj brano