Pahor sprejel kosovskega premierja Mustafo

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predsednika kosovske vlade Iso Mustafo, ki je na dvodnevnem uradnem obisku v Sloveniji.

 Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predsednika kosovske vlade Iso Mustafo, ki je na dvodnevnem 
uradnem obisku v Sloveniji. Foto: STA
Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predsednika kosovske vlade Iso Mustafo, ki je na dvodnevnem uradnem obisku v Sloveniji. Foto: STA

LJUBLJANA > Sogovornika sta se pogovarjala o dvostranskih odnosih, regionalnem sodelovanju in razmerah na Zahodnem Balkanu, so sporočili iz urada predsednika republike.

Borut Pahor je poudaril, da Slovenija ostaja podpornica Kosova in njenega včlanjevanja v mednarodne organizacije. Po njegovih besedah Slovenija možnosti za okrepljeno sodelovanje s Kosovom vidi predvsem na področju tehnične pomoči v okviru procesa evropske integracije Kosova in na področju izvajanja projektov twinning, ki jih financira Evropska unija.

V nadaljevanju sta sogovornika spregovorila tudi o varnostnih, političnih in gospodarskih razmerah na Kosovu ter ostro obsodila nedavni teroristični napad v Kumanovu v Makedoniji. Govorila sta tudi o dialogu med Beogradom in Prištino ter se strinjala, da teroristični napad v Makedoniji ne bi smel vplivati na dinamiko dialoga.

Predsednik Pahor je sogovornika seznanil tudi z načrti za letošnje srečanje voditeljev procesa Brdo v Črni gori in ponovil vabilo kosovski predsednici Atifete Jahjaga na srečanje vodilnih gospodarstvenikov iz regije, ki bo 1. junija v Portorožu.

STA


Najbolj brano