Pahor se bo v nedeljo snidel s hrvaško kolegico Grabar-Kitarović

Predsednik republike Borut Pahor se bo v nedeljo znova sestal s hrvaško kolegico Kolindo Grabar-Kitarović. Kot so sporočili iz Pahorjevega urada, bo šlo za delovno srečanje v okviru priprav na vrh voditeljev procesa Brdo Brioni v Zagrebu prihodnjo sredo.

Predsednik republike Borut Pahor se bo v nedeljo znova 
sestal s hrvaško kolegico Kolindo Grabar-Kitarović.  Foto: Francois Lenoir
Predsednik republike Borut Pahor se bo v nedeljo znova sestal s hrvaško kolegico Kolindo Grabar-Kitarović.  Foto: Francois Lenoir

LJUBLJANA > To bo že drugo srečanje obeh predsednikov v desetih dneh. V prvi vrsti gre sicer predvsem za zadnja usklajevanja pred sredinim izrednim vrhom procesa Brdo Brioni, ki ga bosta gostila Pahor in Grabar-Kitarovićeva. Pahor je bil na podobnem delovnem obisku v Zagrebu 12. novembra.

Vrh v Zagrebu bo že drugi tovrstni vrh voditeljev letos, prvi izredni, ki bo posvečen varnostnim dilemam v regiji. Ob predsednikih držav Zahodnega Balkana se ga bodo udeležili še ameriški podpredsednik Joseph Biden, predsednik Evropskega sveta Donald Tusk, avstrijski predsednik Heinz Fischer in nemški zunanji minister Frank-Walter Steinmeier.

Kot so še sporočili iz urada predsednika republike, bosta slovenski predsednik Pahor in hrvaška predsednica Grabar-Kitarović po nedeljskem srečanju predvidoma podala tudi kratko izjavo za javnost.

STA


Najbolj brano