Pahor bo zadržal podpis ukazov o imenovanju novih veleposlanikov

Predsednik republike Borut Pahor in premier Miro Cerar sta se danes posvetovala o nadaljnjih odločitvah vlade in predsednika republike glede imenovanj novih veleposlanikov in vodij misij. Iz Pahorjevega urada so sporočili, da bo predsednik zaradi poročil o nadzoru v diplomaciji zadržal podpisovanje ukazov o imenovanju novih veleposlanikov.

Predsednik Borut Pahor bo zaradi poročil o nadzoru v 
diplomaciji zadržal podpisovanje ukazov o imenovanju novih 
veleposlanikov. Foto: STA
Predsednik Borut Pahor bo zaradi poročil o nadzoru v diplomaciji zadržal podpisovanje ukazov o imenovanju novih veleposlanikov. Foto: STA

LJUBLJANA > Borut Pahor bo po današnjem pogovoru z Mirom Cerarjem počakal na oceno vlade, ali ugotovitve v poročilih kakorkoli vplivajo na njen dosedanji predlog za imenovanje novih veleposlanikov v drugih državah in pri mednarodnih organizacijah, so sporočili iz Pahorjevega urada.

Zunanje ministrstvo je konec minulega tedna medijem posredovalo poročila o nadzoru, v katerih so zabeležene kršitve slovenskih diplomatov od leta 2009. Gre za večje in manjše kršitve, večinoma gre za negospodarno ravnanje z javnim denarjem. Med veleposlaniki, pri kateri je nadzor ugotovil kršitve, so tudi kandidati za nove veleposlaniške položaje.

STA


Najbolj brano