Opozorilo: od torka do srede močni nalivi

Od torka zjutraj do srede zjutraj bo Slovenijo zajelo močno deževje, ki se bo razširilo s severa. Zato so v Agenciji RS za okolje (Arso) za torek za zahodno polovico države razglasili oranžno stopnjo vremenske ogroženosti in rumeno za vzhodno. Izdali so tudi opozorilo glede možnega razlivanja manjših vodotokov in hudournikov.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Količina padavin - predvsem v severni, zahodni in osrednji Sloveniji - bo predvidoma dosegla od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter, so sporočili. Zaradi tega pa lahko v večjem delu države hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki. Na izpostavljenih območjih so možna tudi razlivanja, so zapisali na spletni Arsovi strani.

Padavine, deloma nevihte, se bodo v torek dopoldne od severa postopno razširile nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi močnejši nalivi.

Sprva bo še pihal jugozahodnik, ob morju pa jugo, zvečer bo na Primorskem zapihala burja. Hladneje bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, ob morju in na Goriškem pa okoli 19 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 21, na Primorskem in na jugu do 25 stopinj.

Do srede zjutraj bo dež večinoma ponehal, le na jugu bo zjutraj lahko še deževalo. Čez dan bo na Primorskem pretežno jasno, drugod spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Burja na Primorskem bo postopno oslabela. V četrtek bo precej jasno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Topleje bo.

STA


Najbolj brano