Opozicija zadovoljna z odstopom Jazbeca

V opozicijskih poslanskih skupinah so pozdravili odstop Marka Jazbeca s čela Slovenskega državnega holdinga (SDH). Večina sicer meni, da bi moral odstopiti že prej.

Marko Jazbec Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Marko Jazbec Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > V NSi so tako navedli, da bi moral “Marko Jazbec, ki ga je ob imenovanju podpirala najbolj etična vlada na svetu, moral odstopiti že takoj po fiasku kadrovanja SDH v NLB”.

Tudi v Zavezništvu so spomnili, da so zahtevali njegov odstop že ob začetku afere z nadzorniki Luke Koper. “Vendar smo zahtevali odstop celotne uprave in nadzornega sveta, ne samo gospoda Jazbeca in to tudi pričakujemo. Če želi premier Cerar zasledovati interese politične stabilnosti, pa bi moral odstopiti tudi minister za infrastrukturo,” so bili ostri. Kot so dodali, pa je zanje pomembno, da se razmere v Luki Koper umirijo in da se rešitve najdejo za mizo in ne na ulici.

Vodja poslanske skupine ZL Luka Mesec pa je vsem delavcem Luke Koper čestital za pokončno držo in pozdravil, da so izborili odhod Jazbeca s položaja, saj je bil po mnenju Mesca izjemno škodljiv vodja SDH in škodljiv za slovensko gospodarstvo nasploh.

Po oceni Mesca bi morali odstopiti vsi, ki so odgovorni za sprejem tako imenovane strategije upravljanja kapitalskih naložb, ki je po njegovem mnenju seznam za razprodajo. Ti so Jazbeca po besedah Mesca podpirali, ker je dosledno sledil navedenemu v strategiji. “Odstop Jazbeca še nič ne pomeni. Treba bi bilo spremeniti strategijo, tisti, ki so ustvarili Jazbečevo politiko, pa bi morali oditi skupaj z njim,” še meni Mesec.

V največji opozicijski stranki SDS dogajanja ne komentirajo.

Predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga Marko Jazbec je s položaja odstopil na dan skupščine Luke Koper, na kateri naj bi na predlog SDH zamenjali tri nadzornike, a je bil predlog na koncu umaknjen z dnevnega reda.

Jazbec je v izjavi za medije poudaril, da je bila odločitev o zamenjavi treh nadzornikov sprejeta strokovno in odgovorno. K odhodu pa ga je spodbudilo nezadovoljstvo s predlogom na Primorskem in današnja blokada delovanja Luke Koper.

STA


Najbolj brano