Opozicija dvomi o kakovosti ministrov

Cerarjeve vlade ni podprla nobena od opozicijskih strank, razlogi za to pa so različni.

Cerarjeve vlade ni podprla nobena od opozicijskih strank Foto: STA
Cerarjeve vlade ni podprla nobena od opozicijskih strank Foto: STA

LJUBLJANA > “Mislim, da ambicije te vlade geografsko ne sežejo dosti dlje od ljubljanske obvoznice, konceptualno ne dosti dlje od splošnih priporočil iz Bruslja, etično pa do kakšnih dvakrat zaračunanih potnih stroškov,” je novo vlado ocenil prvak SDS Janez Janša. Vladna ekipa po njegovih besedah deluje kot neuigran orkester. V SDS sicer kot dobro ocenjujejo napoved, da bo vlada vodila restriktivno fiskalno politiko.

Kar je za SDS vendarle dobro, je slabo za ZL. Vlade, ki bo zatiskala pas pri javnih uslužbencih, posegala v pokojnine, varčevala pri najšibkejših slojih, nadaljevala s privatizacijo in vztrajala pri uveljavitvi fiskalnega pravila, ne podpirajo.

V NSi ocenjujejo, da je koalicijski sporazum premalo ambiciozen, zadržke pa imajo tudi do nekaterih ministrskih kandidatov, saj da premalo poznajo resorje, ki jih prevzemajo, in imajo premalo političnih izkušenj. Vlada ni podprla niti ZaAB, saj gre za vlado, v katero ZaAB ni vključena, tudi njih pa so zmotili spodrsljaji nekaterih ministrskih kandidatov. Eden takšnih je bil spodrsljaj kandidata za infrastrukturnega ministra Petra Gašperšiča, ki je dejal, da drugega železniškega tira ne potrebujemo še nekaj desetletij.

JK


Najbolj brano