Okoljska inšpekcija Kemisu začasno prepovedala sprejem novih odpadkov

Inšpektorica za okolje in naravo je vrhniškemu podjetju Kemis v petek izdala ustno odločbo, s katero so podjetju do odprave posledic požara prepovedali nadaljnje zbiranje odpadkov, je potrdil direktor inšpekcije Vladimir Kaiser. Pisno prepoved lahko po njegovih besedah v Kemisu pričakujejo še danes ali najpozneje v torek.

 Inšpektorica za okolje in naravo je po požaru vrhniškemu 
podjetju Kemis začasno prepovedala nadaljnje zbiranje odpadkov. Foto: STA
Inšpektorica za okolje in naravo je po požaru vrhniškemu podjetju Kemis začasno prepovedala nadaljnje zbiranje odpadkov. Foto: STA

MARIBOR > Vladimir Kaiser je povedal, da je inšpektorica opravila nadzor v okviru zakonskih pooblastil, ki jih ima, če pride do izrednega dogodka ali do okoljske nesreče. Po opravljenem nadzoru je okoljska inšpektorica v izogib morebitnim dodatnim težavam prepovedala sprejemanje novih odpadkov na lokaciji.

“Že s tem, ko je prišlo do požara in je naprava poškodovana, je težko reči, kaj bo treba narediti, da bo začela spet normalno delovati, zato je nesmiselno in bi lahko bila nevarnost še večja, če bi se odpadki še dovažali tja,” je dejal prvi mož inšpekcije.

Izdaja zgolj ustne odločbe je po njegovem v skladu z upravnim postopkom. Če namreč inšpektor na kraju dogodka ugotovi, da je potrebno interventno izreči ukrep, izda ustno odločbo, nato pa mora v osmih dneh izdati še pisno odločbo. Po zagotovilih inšpektorice se bo to morda zgodilo še danes ali najpozneje v torek, je dejal Kaiser.

STA


Najbolj brano