Ohladilo se bo

Medtem ko so bile temperature marca nekoliko nad dolgoletnim povprečjem, pa Slovenijo v prihajajočih velikonočnih praznikih čaka hladnejše vreme z občasnimi padavinami konec tedna. Padavin bo manj, kot je najprej kazalo, zato je tudi sprva predviden sneg v nižjih legah manj verjeten, je povedal vremenoslovec Andrej Velkavrh.

 V noči na petek bodo ponekod prehodno manjše padavine, 
sledilo bo bolj sončno vreme.  Foto: STA
V noči na petek bodo ponekod prehodno manjše padavine, sledilo bo bolj sončno vreme.  Foto: STA

LJUBLJANA > V prihodnjih dneh bo vreme spremenljivo, a ne tako kot danes, pravi Andrej Velkavrh. V četrtek bo sprva deloma sončno, nato zmerno oblačno in vetrovno. V noči na petek bodo ponekod prehodno manjše padavine, sledilo bo bolj sončno vreme. Manjše padavine bodo predvidoma tudi v soboto in nedeljo, a jih bo precej manj, kot je še kazalo dan ali dva nazaj, je pojasnil vremenoslovec na agenciji za okolje Andrej Velkavrh.

Po podatkih agencije za okolje je bila povprečna temperatura v Ljubljani v marcu 7,6 stopinje Celzija, medtem ko je povprečje marčevskih temperatur v obdobju od leta 1991 do 2010 znašalo 6,9 stopinje Celzija.

Ker je tako zdaj napovedanih precej manj padavin, je tudi verjetnost za snežne padavine v nižje ležečih območjih Slovenije precej manjša. “Bo pa bolj sveže. Temperature bodo samo okoli deset stopinj Celzija, tako da ne bo tako toplo, kot je bilo doslej,” je dejal Velkavrh.

STA


Najbolj brano