Odstopili nadzorniki Mercatorja

Nadzorniki Mercatorja, prvi nadzornik Matej Lahovnik, Rok Rozman, Boris Galić, Zdenko Podlesnik in Marjeta Zevnik, so danes podali odstopne izjave, odstopajo pa z 28. avgustom, je razvidno iz objave na spletni strani Ljubljanske borze. Poteza je bila pričakovana, potem ko je hrvaški Agrokor prevzel večinski delež največjega slovenskega trgovca.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Agrokor je 27. junija od konzorcija prodajalcev na čelu s Pivovarno Laško pridobil 53-odstotni delež Mercatorja, minuli četrtek pa je objavil prevzemno ponudbo za preostale Mercatorjeve delnice. To je storil, potem ko mu je Agencija za trg vrednostnih papirjev izdala dovoljenje za prevzem slovenskega trgovca.

Za delnico je že junija odštel 86 evrov, toliko pa ponuja tudi v prevzemni ponudbi. Ta se izteče 1. septembra.

Agrokor je za 53-odstotni delež odštel nekaj več kot 172 milijonov evrov, za preostanek pa potrebuje še okoli 152 milijonov evrov.

Agrokor in družba Agrokor Investments sta v okviru dogovora z bankami o prestrukturiranju dolga Mercatorja največjemu slovenskemu trgovcu zagotovila še podrejeno posojilo v višini 220 milijonov evrov za dokapitalizacijo in obratna sredstva.

V luči prevzemanja Mercatorja s strani Agrokorja je bila odločitev dosedanjih nadzornikov pričakovana. Novi lastnik bo tako lahko imenoval tudi nov nadzorni svet.

STA


Najbolj brano