Odstopil poslanec SMC Srečko Blažič

Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer je v izjavi novinarjem potrdila, da je danes prejela odstopno izjavo enega od njihovih poslancev Srečka Blažiča. Kot je dejala, je za odstop navedel zdravstvene razloge. Zanikala pa je namige, da bi bil njegov odstop povezan z morebitnimi nesoglasji znotraj poslanske skupine.

Predsednik stranke SMC in predsednik vlade Miro Cerar Foto: STA
Predsednik stranke SMC in predsednik vlade Miro Cerar Foto: STA

LJUBLJANA > Kustec Lipicerjeva je pojasnila, da Blažiča izjemno ceni in spoštuje, zato ji je žal, da se je iz zdravstvenih razlogov moral odločiti za ta korak.

Poslanec ima po njenih besedah resne zdravstvene težave, ki jih ni mogoče odpraviti skozi klasičen bolniški stalež. Zato je čutil odgovornost, da poda svoj odstop in tako omogoči, da bo odgovorno poslanstvo opravljal naslednji na seznamu izvoljenih, je pojasnila.

Kot je povedala pomočnica direktorja Državne volilne komisije Nina Mujagič, je bil v sedmi volilni enoti naslednji z največjim deležem glasov Bojan Krajnc.

Srečko Blažič je sicer zdravnik dermatolog, ki je pred izvolitvijo na poslansko funkcijo delal v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, je v DZ kot poslanec sodeloval v odborih za zdravstvo ter za infrastrukturo, okolje in prostor.

STA


Najbolj brano