Odpoklic flomastrov Giotto in prstne barve Giotto Be-Be

Zdravstveni inšpektorat RS je od Evropske komisije prejel obvestilo o neustrezni igrači flomastri Turbo scent blagovne znamke Giotto. Izdelek vsebuje alergene geraniol, linolol in benzilalkohol, ki predstavljajo tveganje za alergijsko reakcijo. Zdravstveni inšpektorat RS je od Evropske komisije še prejel obvestilo o neustrezni igrači prstne barve Giotto Be-Be.

Flomastri Turbo scent blagovne znamke Giotto vsebujejo 
alergene geraniol, linolol in benzilalkohol, ki predstavljajo 
tveganje za alergijsko reakcijo.
Flomastri Turbo scent blagovne znamke Giotto vsebujejo alergene geraniol, linolol in benzilalkohol, ki predstavljajo tveganje za alergijsko reakcijo. 

LJUBLJANA > Številka izdelka Turbo scent je 4241 00, proizvajalec pa je italijansko podjetje Fila. Distirbuter za Slovenijo je podjetje Acron. Potrošnikom, ki so omenjene izdelke kupili, svetujejo, naj jih ne uporabljajo in naj jih vrnejo prodajalcu.

Igrača Giotto Be-Be je namenjena otrokom pod tremi leti starosti in testiranja so pokazala, da se ob uporabi sile, določene s standardom, iz gobic v obliki živali ločijo majhni delci, ki lahko povzročijo zadušitev.

Izdelek zato ni skladen z uredbo o varnosti igrač. Številka serije izdelka je 460700. Proizvajalec je podjetje Fila iz Italije, distributer za Slovenijo pa podjetje Acron. Potrošnikom, ki so omenjene izdelke kupili, svetujejo, naj jih ne uporabljajo in naj jih vrnejo prodajalcu.

STA


Najbolj brano