Od najemniških stanovanj do samskega doma v Izoli

Stečajni upravitelj Primorja bo v začetku novembra na dražbi z zniževanjem izklicne cene iskal kupce za deset najemniških stanovanj na Primorskem. Sredi novembra pa bosta naprodaj tudi samski dom v Izoli in betonarna v Kromberku.

Sredi novembra bo že tretjič naprodaj samski dom v Izoli.    Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Sredi novembra bo že tretjič naprodaj samski dom v Izoli.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PRIMORSKA > Na prvi dražbi 9. novembra bo naprodaj deset najemniških stanovanj, raztresenih po vsej Primorski. Polovica jih je v Novi Gorici, po eno pa je v Izoli, Ilirski Bistrici, Postojni, Ajdovščini in Šempetru pri Gorici. So različno velika, najmanjše meri dobrih 19, največje pa 67 kvadratnih metrov; prvo je v Izoli, drugo pa v Ilirski Bistrici. Najcenejše je stanovanje v Izoli; izklicna cena zanj (19,4 kvadratnega metra) je 21.613 evrov. Najvišja pa je izklicna cena za 58 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Novi Gorici; znaša 67.500 evrov. Vsa stanovanja so v najemu, izjema je postojnsko.

Dober teden po dražbi teh stanovanj bo stečajni upravitelj iskal kupca za betonarno v Kromberku. Tako bosta 16. novembra naprodaj obrat in oprema betonarne, izklicna cena je 542.811 evrov. Istega dne bo tudi dražba za samski dom v Izoli, izklicna cena je 423.360 evrov. Gre za dražbo z zviševanjem izklicne cene. Samski dom propadlega ajdovskega gradbinca so poskušali prodati že na dveh dražbah, nazadnje marca letos za dobrih 470.000 evrov. Prav tako 16. novembra bo stečajni upravitelj poskušal prodati tudi nepozidano stavbno zemljišče v Dekanih, izklicna cena je 108.000 evrov. SR


Najbolj brano