Obeta se sončen konec tedna, nato pa dež

Danes bo na Primorskem precej jasno. Drugod bo dopoldne še pretežno oblačno, popoldne pa se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 24 stopinj Celzija, piše na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Danes bo na Primorskem precej jasno. Drugod bo dopoldne 
še pretežno oblačno, popoldne pa se bo delno zjasnilo.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Danes bo na Primorskem precej jasno. Drugod bo dopoldne še pretežno oblačno, popoldne pa se bo delno zjasnilo.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, ob morju 13, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

V nedeljo bo večinoma sončno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa se bo nekoliko pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bo na vzhodu še delno jasno, v zahodni in osrednji Sloveniji pa bo oblačno, občasno bo deževalo. Največ dežja bo v Posočju. Ob morju bo pihal zmeren jugo.

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Veter v višinah se obrača na jugozahodno smer, pritekati bo začel postopno toplejši zrak.

Danes bo ob Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije pretežno jasno, drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo. Jutri bo pretežno jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah.

Občutljivi ljudje bodo danes imeli vremensko pogojene težave, tudi nekateri bolezenski zanki bodo okrepljeni. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.

STA


Najbolj brano