Obeta se nam najhladnejši julijski dan v zadnjih nekaj letih

Temperature te dni niso tako visoke, kot smo jih sicer vajeni v juliju. Po napovedih vremenoslovcev bodo danes še nižje, obeta se nam celo najhladnejši julijski dan v zadnjih nekaj letih. Čez dan bo deževalo in ne bo več kot 17 stopinj, kar je za osem stopinj manj od običajnih julijskih temperatur.

Po napovedih vremenoslovcev se nam obeta najhladnejši julijski dan v zadnjih nekaj letih Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Po napovedih vremenoslovcev se nam obeta najhladnejši julijski dan v zadnjih nekaj letih Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Poletno vreme lahko pričakujemo prihodnji teden.

Jutri se bo na zahodu delno zjasnilo. Drugod bo spremenljivo, na vzhodu tudi pretežno oblačno. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bodo občasno še manjše krajevne padavine, tam bo pihal severozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija. V soboto bo večinoma sončno, popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte. V nedeljo bo spremenljivo oblačno. Predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Najvišja dnevna temperatura bo po napovedih Agencije za okolje povsem oktobrska, 16 oziroma 17 stopinj Celzija in dež, kar pomeni pet do celo osem stopinj pod julijskim povprečjem.

Ogrelo naj bi se spet konec tedna, a se temperature še ne bodo ustalile. Bolj poletno vroče bo od 15. julija.

Z 52 vročimi dnevi nad 30 stopinj Celzija rekordno vroče ostaja poletje 2003. Lansko in predlansko poletje pa sta bili drugo in tretje najbolj vroče.

STA


Najbolj brano