Obeta se nadpovprečno topel konec tedna

Današnji dan bo najtoplejši od začetka letošnjega leta. Temperature do okoli 22 stopinj bodo po večjem delu države vztrajale tja do ponedeljka. Zimskega obdobja je kot kaže le konec, saj tudi za konec naslednjega tedna kaže lepo in toplo vreme, je danes povedal dežurni meteorolog na agenciji za okolje Andrej Velkavrh.

Zimskega obdobja je kot kaže le konec, saj tudi za konec 
naslednjega tedna kaže lepo in toplo vreme. Foto: Marica Uršič Zupan
Zimskega obdobja je kot kaže le konec, saj tudi za konec naslednjega tedna kaže lepo in toplo vreme. Foto: Marica Uršič Zupan

LJUBLJANA > Za prve vrtne piknike bo najbolj primeren današnji dan, ko bo najbolj sončno in jasno, v soboto bo več koprenaste, občasno tudi goste koprenaste oblačnosti, proti večeru pa so na severovzhodu države mogoče tudi kakšne plohe. Danes in v soboto lahko v južni in jugozahodni Sloveniji pričakujejo še nekaj vetra, nato pa se bo tudi veter umiril.

“Morda lahko proti večeru in v noči na nedeljo celo kje zagrmi, a bo šlo za precej sramežljivo grmenje,” dodaja Andrej Velkavrh. V nedeljo dopoldne se znova obeta sončno vreme z morebitnimi popoldanskimi kratkotrajnimi plohami, v ponedeljek pa bo vreme podobno nedeljskemu.

Po napovedih dežurnega meteorologa bodo tokratne temperature nekoliko nad dolgoletnim povprečjem, ne gre pa za kakšno večje odstopanje. Nočne in jutranje temperature so še vedno dokaj nizke. Velkavrh pravi, da se bo tudi to počasi spremenilo, a ponekod, na primer na Kočevskem ali Notranjskem, lahko še vedno vztraja temperatura malo pod lediščem.

V torek se bo spet nekoliko ohladilo, temperature se bodo gibale med 15 in 20 stopinj Celzija, a se bodo postopoma spet dvignile. Za zdaj je po Velkavrhovih besedah še nemogoče napovedati, kaj se obeta za prvomajske praznike.

STA


Najbolj brano