Tudi Primorci so novo leto pričakali na prostem

Novo leto 2015 so številni kljub ostremu mrazu pričakali na prostem, tudi na Primorskem. V Kopru so zaradi burje silvestrovanje preselili v Taverno. Prizorišče je bilo še 15 minut pred polnočjo napol prazno, nato pa se je naenkrat napolnilo.

Ognjemet v Portorožu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Ognjemet v Portorožu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

SLOVENIJA > Po ocenah Andraža Hribovška iz Zavoda Fontico se je silvestrovanja v Taverni, kjer so nastopili Platana, Rock the Pop, Gedore in Žiga Rustja, udeležilo približno 2000 ljudi. Zaradi burje ni bilo tradicionalnega ognjemeta.

V Novi Gorici ognjemeta sicer niso pripravili, vseeno pa se je po oceni predstavnice mestne občine Mateje Ambrož na dveh prizoriščih zbralo skupaj med 2500 in 3000 ljudi. Na nastop Zablujene generacije in dj Bernyja so prišle predvsem mlajše generacije, na koncertu skupine Happy Day pa je bilo občinstvo vseh starosti.

V Izoli so na Manziolijevem trgu nastopili Ne me jugat in Rudi Bučar, v Piranu, kjer so za uvod v silvestrovanje pripravili “laser šov”, pa so na Tartinijevem trgu nastopili Mambo kings.

V Portorožu je bil danes ob 18. uri na vrsti tradicionalni ognjemet.

Modrijani v Celju

Ljubljano je v zadnjih 24 urah po navedbah Mestne občine Ljubljana obiskalo približno 200.000 ljudi. V Celju se je na silvestrovanju zbralo približno 12.000 ljudi, v Mariboru skoraj 10.000.

V Ljubljani, ki jo je v zadnjih 24 urah po navedbah z Mestne občine Ljubljana obiskalo približno 200.000 ljudi, so silvestrovali na štirih trgih. Osrednje silvestrovanje na Kongresnem trgu je bilo namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev, glasbeno dogajanje na Pogačarjevem trgu pa je privabilo ljubitelje slovenskih izvajalcev popularne in narodno zabavne glasbe.

Na Trgu francoske revolucije so na svoj račun prišli ljubitelji alternativne rock glasbe, silvestrovanje na Mestnem trgu pa je bilo tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk. Opolnoči je nebo nad Ljubljano razsvetlil ognjemet z Ljubljanskega gradu.

Primat najbolj množičnega silvestrovanja na prostem so letos prevzeli v Celju s spretno izbiro ta trenutek najbolj vročih glasbenih gostov v Sloveniji - skupino Modrijani, ki je v mesto ob Savinji na Krekov trg privabila rekordno množico okoli 12.000 ljudi. Kot je povedala predstavnica organizatorjev Snežana Gabrovec, je to skoraj dvakrat toliko kot običajno, in to kljub zelo nizkim temperaturam.

Tudi v Mariboru brez ognjemeta

V Mariboru se je kljub vsem težavam tega mesta tudi letos zbralo skoraj 10.000 ljudi, ki so jih med drugim zabavali štajerski rokerji, skupina Mi2. Po besedah direktorice Zavoda za turizem Maribor Janje Viher je bil Trg Leona Štuklja povsem poln, hladno vreme pa ni vplivalo na morebitni manjši obisk. Ognjemeta v Mariboru niso videli že nekaj let in tudi letos ne.

Na Ptuju so se zaradi ekstremno nizkih temperatur tik pred zdajci odločili, da tradicionalno silvestrovanje na Mestnem trgu preselijo v ogrevan šotor na mestni tržnici. Vreme je nekoliko vplivalo na obisk, kljub temu pa se je zbralo okoli tisoč ljudi, ki so med drugim prisluhnili Nuši Derendi.

Na slovenjgraškem Trgu svobode se je zbralo približno 1500 ljudi, ki jih je kot osrednja glasbena gostja poleg ostalih zabavala Alya. Ognjemeta tudi tam že nekaj let niso imeli, so pa zato letos uprizorili nekajminutni in cenejši laserski šov.

NR, STA


Najbolj brano