Novinarki nad Janšo še z odškodninsko tožbo

Novinarka TV Slovenija Eugenija Carl in urednica dnevnoinformativnih oddaj na TVS Mojca Šetinc Pašek sta zoper predsednika SDS Janeza Janšo vložili še odškodninsko tožbo. Zaradi Janševega zapisa o "odsluženih prostitutkah" zahtevata vsaka 6000 evrov odškodnine zaradi posega v čast in dobro ime.

Novinarka TV Slovenija Eugenija Carl in urednica dnevnoinformativnih oddaj na TVS Mojca Šetinc Pašek sta zoper 
predsednika SDS Janeza Janšo vložili še odškodninsko 
tožbo. Foto: STA
Novinarka TV Slovenija Eugenija Carl in urednica dnevnoinformativnih oddaj na TVS Mojca Šetinc Pašek sta zoper predsednika SDS Janeza Janšo vložili še odškodninsko tožbo. Foto: STA

LJUBLJANA > Janša je namreč 21. marca tvitnil: "Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan."

To vsebino je tvitnil po tistem, ko je Carlova poročala, da so se med člani Facebook strani Legija smrti znašli tudi vidni člani SDS, ki pa so zanikali, da bi se v skupino pridružili sami.

Njegov zapis je naletel na številne obsodbe, na Platformi za promocijo zaščite novinarstva in varnosti novinarjev, ki deluje v okviru Sveta Evrope, pa so ga označili z najvišjo stopnjo pritiska na novinarje.

Novinarka in urednica sta zoper Janšo že aprila vložili zasebno kazensko tožbo zaradi razžalitve, napovedali pa tudi vložitev odškodninske tožbe zaradi posega v čast in dobro ime.

"Ivana Janeza Janšo kazensko zasebno toživa zaradi žaljivega zapisa na javnem spletnem mediju, v katerem naju je osebno označil za prostitutki, naju blatil in diskreditiral osebno kot ženski in poklicno kot novinarki," sta tedaj zapisali Carlova in Šetinc Paškova.

STA


Najbolj brano