Novice do bralcev po različnih poteh, a z enako vrednostjo

Po uspešnem lansiranju mobilne aplikacije Primorske novice ob koncu minulega meseca - doslej si jo je namestilo že več kot 2000 uporabnikov - družba Primorske novice vzpostavlja nov, enoten način obravnavanja različnih novičarskih platform.

 Foto: Igor Tavčar
Foto: Igor Tavčar

Do zdaj so bile spletne vsebine prosto dostopne, medtem ko so bile tiskana izdaja in vsebine v mobilni aplikaciji plačljive. Uvedba enotnega uporabniškega računa je zahtevala tudi vpeljavo plačilnega zidu (paywalla) na strani primorske.si.

Preko enotnega uporabniškega računa je dostop do vsebin na mobilni aplikaciji in na spletni strani Primorskih novic na voljo za mesečno naročnino od 6,99 evra dalje. Naročniki tiskane izdaje Primorskih novic imajo z doplačilom 7 evrov na mesec prost dostop do vseh vsebin, tako na aplikaciji kot na spletni strani.

S tem stopamo v korak s preostalimi slovenskimi in svetovnimi dnevniki, ki so se že pred nami odločili, da zaščitijo svoje avtorske pravice in da tako med bralci utrdijo zavedanje, da je verodostojna informacija dobrina, ki ne more biti brezplačna. Z uvedbo enotnega uporabniškega računa družba Primorske novice enakovredno vrednoti uredniške vsebine, ne glede na to, na kakšen način bralci do njih dostopajo.

Uredništvo


Najbolj brano