Novi veleposlanik ZDA Slovencem: Odnosi med državama so močni

Odnosi med Slovenijo in ZDA so močni, kot veleposlanik pa si bom prizadeval, da se bodo te vezi še poglobile, je Slovencem pred za danes predvidenim prihodom v Ljubljano sporočil novi ameriški veleposlanik Brent Hartley. Njegov video nagovor je objavilo veleposlaništvo ZDA v Sloveniji.

Novi ameriški veleposlanik Brent Hartley Foto: STA
Novi ameriški veleposlanik Brent Hartley Foto: STA

WASHINGTON, LJUBLJANA > Brent Hartley v njem kot področja, ki so v skupnem interesu ZDA in Slovenije, navaja trgovinsko menjavo, varnost in sodelovanje na področju človekovih pravic.

Novi veleposlanik nagovor začne v slovenščini z besedami: “Dober dan, moje ime je Brent Hartley. V čast mi je, da me je predsednik Obama imenoval za ameriškega veleposlanika v Sloveniji.” Te njegove besede v ozadju spremlja zvok slovite skladbe Ansambla bratov Avsenik Na Golici.

Hartley nato nadaljuje v angleščini in pove, da si je v 34-letni diplomatski karieri vztrajno prizadeval za napredek odnosov ZDA z evropskimi zaveznicami in partnerji, s tem pa bo nadaljeval tudi v vlogi veleposlanika v Sloveniji.

Doda še, da se veseli srečanja s Slovenci, slišati želi njihove skrbi, se z njimi spoprijateljiti in raziskovati lepote naše dežele. Kot spomni, prihaja iz zvezne države Oregon in s Slovenci deli tudi ljubezen do narave.

Nagovor konča z besedami v slovenščini: “Lep pozdrav in veselim se sodelovanja z vami.”

STA


Najbolj brano