Novi urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov vodi Mojca Špec Potočar

Vlada je na današnji seji sklenila, da bo njen novoustanovljeni urad za oskrbo in integracijo migrantov kot v. d. direktorice vodila Mojca Špec Potočar. Njen mandat bo trajal do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku oziroma najdlje do 26. septembra, je zapisano v sporočilu po seji vlade.

Novoustanovljeni urad vlade  za oskrbo in integracijo migrantov bo kot prva vodila Mojca Špec Potočar. Foto: STA
Novoustanovljeni urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov bo kot prva vodila Mojca Špec Potočar. Foto: STA

LJUBLJANA > Mojca Špec Potočar je univerzitetna diplomirana ekonomistka ter magistrica poslovodenja in organizacije. Trenutno je zaposlena v Razvojnem centru Novo mesto kot svetovalka za regionalni razvoj, pred tem pa je od leta 2007 do leta 2015 opravljala naloge direktorice centra.

Svojo poklicno kariero je pričela v Dolenjski banki. Od 2004 do 2006 je bila vodja revizijske službe na Mestni občini Novo mesto. Bila je v. d. direktorice novomeške občinske uprave, v letih 2011 do 2014 je opravljala funkcijo nepoklicne podžupanje Novega mesta.

Urad za oskrbo in integracijo migrantov je vlada ustanovila v začetku marca. Skrbel naj bi za nastanitev migrantov, njihovo zdravstveno oskrbo ter vključevanje v izobraževanje in delo. Odlok o ustanovitvi urada določa, da direktorja imenuje in razrešuje vlada na predlog njenega generalnega sekretarja.

STA


Najbolj brano