Novi očitki na rovaš Markeževe

Nov val hudih očitkov se zgrinja na kandidatko za ministrico za izobraževanje Klavdijo Markež. Markeževa, ki je bila med letoma 2004 in 2014 direktorica Ljudske univerze Ptuj (LU Ptuj), naj bi oškodovala to ustanovo vsaj za 100.000 evrov, piše današnji Dnevnik.

Nov val hudih očitkov se zgrinja na kandidatko za ministrico za izobraževanje Klavdijo Markež. Foto: STA
Nov val hudih očitkov se zgrinja na kandidatko za ministrico za izobraževanje Klavdijo Markež. Foto: STA

LJUBLJANA > Z denarjem, namenjenim univerzi, naj bi med drugim svojo družino dvakrat peljala na dvotedenski dopust v Dubaj, med opremljanjem učilnic na LU Ptuj naj bi si posodobila tudi svoje domovanje. Za to naj bi zaposleni izvedeli šele po nekaj letih, ko so za očitane nepravilnosti dobili tudi dokaze, piše Dnevnik in dodaja, da dlje od soočenja z računi, ki se niso ujemali, niso prišli. Do takratne direktorice naj bi bili prizanesljivi tudi zaradi njene bolezni.

Leta 2014 pa jim je prekipelo in so zahtevali njen odstop, če tega ne bi storila, bi jo kazensko ovadili. Markeževa se je po več kot 19 letih dela v javnem sektorju odločila za skok v gospodarstvo. Po mnenju Dnevnikovih virov naj bi to bil še dodaten dokaz za očitane nepravilnosti.

“Navedene trditve ne držijo,” so za Dnevnik pojasnili v SMC, katere članica je tudi Markeževa. Iz premierjevega kabineta pa so sporočili, da “neimenovanih virov ne morejo komentirati.”

Tudi Markeževa vse domnevne nepravilnosti zanika.

NR


Najbolj brano