Novembra manj osebnih stečajev

Število postopkov zaradi insolventnosti in prisilnega prenehanja podjetij se je novembra na mesečni ravni zmanjšalo. Začelo se je tri odstotke manj postopkov stečajev in 70 odstotkov manj postopkov prisilnega prenehanja.

Novembra se je po  podatkih Bonitetne hiše i  za deset odstotkov zmanjšalo  število začetih osebnih stečajev.
Novembra se je po podatkih Bonitetne hiše i za deset odstotkov zmanjšalo število začetih osebnih stečajev. 

LJUBLJANA > Po podatkih Bonitetne hiše i se je za deset odstotkov zmanjšalo tudi število začetih osebnih stečajev.

V novembru se je začelo 112 stečajnih postopkov nad pravnimi osebami, končalo pa 93 oziroma šest odstotkov več kot oktobra. Steklo je tudi 119 postopkov prisilnega prenehanja in 13 postopkov prisilne poravnave oziroma 63 odstotkov več kot predhodni mesec; medtem se ni končal noben postopek prisilnega prenehanja in 13 prisilnih poravnav oziroma 44 odstotkov več kot oktobra, kažejo podatki bonitetne hiše iz Ljubljane.

Povečalo se je število izbrisov družb - teh je bilo v novembru 523 oziroma 19 odstotkov več kot oktobra. Manj je bilo tudi novoustanovljenih družb - teh je bilo 1740 oziroma 28 odstotkov manj kot mesec prej.

Število blokiranih in deblokiranih transakcijskih računov se je v novembru na mesečni ravni v povprečju nekoliko zmanjšalo. Število blokiranih računov je upadlo za šest odstotkov, število zaprtih transakcijskih računov pa za sedem odstotkov. Število deblokiranih transakcijskih računov je medtem ostalo nespremenjeno.

STA


Najbolj brano