Novakova o vladi v senci: Ohranili bomo samostojnost

Predsednica NSi Ljudmila Novak je na povabilo SDS za sestavo vlade v senci odgovorila, da bo NSi ohranila samostojnost, saj morajo imeti volilci na volitvah možnost izbire med različnimi programi in različnimi strankami. So pa vedno pripravljeni sodelovati s programsko sorodnimi strankami, je dodala.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je na povabilo SDS za 
sestavo vlade v senci odgovorila, da bo NSi ohranila samostojnost. Foto: STA
Predsednica NSi Ljudmila Novak je na povabilo SDS za sestavo vlade v senci odgovorila, da bo NSi ohranila samostojnost. Foto: STA

LJUBLJANA > Ljudmila Novak je na novinarski konferenci, sicer namenjeni predstavitvi predloga zakona o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev, dejala, da ji je žal, da je vabilo v zvezi s sestavo vlade v senci prišlo v medije, preden so v NSi nanj odgovorili.

Poslanci NSi bodo danes v DZ vložili predlog zakona o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev, s katerim želijo pomagati pri izpolnjevanju civilizacijske norme, kot so pokop mrtvih, pravica do groba in pravica do spomina, je dejala predsednica NSi Ljudmila Novak. Pričakuje, da bo zakon sprejet, “glede na to, da ga podpira tudi predsednik vlade”.

Pojasnila je, da ima NSi oblikovane strokovne odbore, ki že intenzivno delajo in dopolnjujejo njihov program, in ustrezne kadre.

Prav tako kot sodelovanje s programsko sorodnimi strankami je po njenih besedah možno tudi sodelovanje pri različnih projektih. “Vendar pa je najprej treba povrniti zaupanje, ki je bilo v preteklosti porušeno,” je dejala Novakova. Po njenem mnenju bo morda tudi omenjeni zakon o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev, ki ga je NSi v DZ vložila danes, pokazatelj, ali je mogoče graditi novo zaupanje ali ne.

Novakova je pojasnila, da so odgovor na vabilo že pripravili in ga bodo SDS poslali danes.

Iz SDS so namreč NSi sredi marca poslali predlog, da po vzoru koalicije Slovenija oblikujejo skupno vlado v senci oziroma skupni strokovni svet.

STA


Najbolj brano