Nova generalna direktorica onkološkega inštituta Zlata Štiblar Kisić

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je danes za novo generalno direktorico imenoval Zlato Štiblar Kisić, ki je v preteklih dveh mesecih vodila inštitut kot v. d. generalnega direktorja. Končno besedo pri imenovanju mora dati še vlada.

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je danes za novo 
generalno direktorico imenoval Zlato Štiblar Kisić, ki je v 
preteklih dveh mesecih vodila inštitut kot v. d. generalnega 
direktorja.  Foto: Leo Caharija
Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je danes za novo generalno direktorico imenoval Zlato Štiblar Kisić, ki je v preteklih dveh mesecih vodila inštitut kot v. d. generalnega direktorja.  Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Predsednica sveta inštituta Darinka Miklavčič je po glasovanju v izjavi za medije poudarila, da jih je pri odločanju vodila misel, kaj je dobro za bolnike in inštitut. "Nismo bili pod vplivom nobenih lobijev. Osebno nisem dobila niti enega klica ali pritiska, koga naj podprem," je dejala.

Dodala je, da so pripravljeni prevzeti odgovornost, če vlada ne bo dala soglasja k imenovanju Štiblar Kisićeve in odstopiti. A, kot poudarja, to ni nobena grožnja.

Povedala je tudi, da je pri odločitvi, katerega od kandidatov podpreti, pretehtal zelo konkreten program Štiblar Kisićeve ter dejstvo, da je bilo znotraj inštituta v času, ko ga je vodila kot v. d., vzpostavljeno izredno dobro sodelovanje.

Za Štiblar Kisićevo je glasovalo devet članov sveta inštituta, dva glasova podpore pa sta šla Brigiti Skela Savič, ki je dekanja jeseniške fakultete za zdravstvo. Poleg njiju sta se prijavila še Edita Orehovec, ki je v preteklosti med drugim delala v Borovu, in Dušan Harlander z nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

STA


Najbolj brano