Brez elektrike skoraj 400 primorskih gospodinjstev

Neurja, ki so nad deli Slovenije besnela v sredo zvečer in ponoči, so povzročila kar nekaj škode. Na področju Elektra Primorska je na več mestih prišlo do izpadov električne energije. Brez elektrike je trenutno skupno 393 odjemalcev.

Fotografija je simbolična Foto: Mirjana Cerin
Fotografija je simbolična Foto: Mirjana Cerin

LJUBLJANA > Na terenu so vse razpoložljive ekipe, ki se trudijo v najkrajšem času zagotoviti oskrbo z električno energijo vsem odjemalcem, so sporočili z Elektra Primorska.

Številni brez elektrike

Na daljnovodu Dutovlje 1 so brez električne energije trenutno kraji Dobravlje, Ponikve, Avber, Gradnje, Poljane, Dolenje, Raša, Selo, Pristava, Ravnje, Štjak, Mahniči in Komarče. Po podatkih Elektra Primorska je daljnovod na več mestih podrt, za zdaj pa še ugotavljajo, kakšen je celoten obseg in število okvar. “Predvidoma bo stanje v celoti urejeno do večera,” so zapisali in dodali, da je na tem območju brez električne energije trenutno 300 odjemalcev.

Dobava električne energije je prekinjena tudi na daljnovodu Pregarje-odcep Čelje, zaradi česar so brez elektrike kraji Čelje, Prelože, Janeževo brdo, Posrtvica in Gržon oziroma skupno 73 odjemalcev. Napako bo Elektro Primorska odpravil do predvidoma 13. ure. Zaradi napake na daljnovodu Tolmin vasi-odcep Kuk so brez električne energije Kuk in Livške ravne, napaka pa bo odpravljena predvidoma do 12. ure. Brez električne energije je trenutno 20 odjemalcev, so zapisali na Elektru Primorska in dodali, da dežurni delavci odpravljajo tudi napake na nizkonapetostnem omrežju na področju Vodic, Prvačine in Vrabč.

Odkrite strehe, podrta drevesa, udari strele, zemeljski plazovi

V Dutovljah je močan veter podrl več dreves in reklamnih panojev. Podrta drevesa in naplavine so bila tudi na cesti Kobdilj-Štorje, Dutovlje-Vrhovlje in na cesti Vrabče-Štjak.

V vasi Ržišče v občini Litija je zaradi udara strele zagorel drog telefonske napeljave. Gasilci so požar pogasili. Na Bavarskem dvoru in Trgu OF v Ljubljani so zaradi udara strele ostali brez električne energije.

V Petkovcu v občini Logatec je močan veter odkril streho stanovanjske hiše, na cesto Polhov Gradec-Šentjošt pa se je usul zemeljski plaz. Na cesti Log proti Podplešivici v občini Log-Dragomer se je podrl drog javne razsvetljave in zadel osebno vozilo, ki je obtičalo v jarku.

V Paki in Spodnjem Doliču v občini Vitanje je potok Jesenica na več lokacijah poplavil regionalno cesto Zgornji Dolič-Stranice. Tudi v Škofji Loki so morali gasilci zaradi poplavljenih objektov večkrat posredovati, še navaja uprava za zaščito in reševanje v poročilu.

Popoldne bodo padavine ponehale

Napoved Arsa kaže, da bodo danes dopoldne pretežno oblačno s pogostimi padavinami, deloma nevihtami, popoldne pa bodo padavine ponehale. Delno se bo zjasnilo, na Primorskem bo pihala šibka burja.

Po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) so danes zjutraj ob nevihtah predvsem v južni Sloveniji še možni močni nalivi in sunki vetra, možen je tudi porast manjših vodotokov in hudournikov. Padavine bodo postopno ponehale danes popoldne, najpozneje v jugozahodnih krajih.

V petek bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne bodo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji krajevne plohe. V soboto bo oblačno in deževno, na Primorskem bodo tudi nevihte, najmanj padavin pa bo v severovzhodni Sloveniji, piše na spletni strani Arsa.

STA


Najbolj brano