Neurje v Posavju podiralo drevesa, v Trebnjem in Črnomlju ostali brez elektrike

Nočno neurje, ki je v petek po 22. uri zajelo tudi Posavje in območje Celja, je ponekod povzročalo nevšečnosti. Močan veter je na teh območjih podrl več dreves, voda pa je zalila nekaj objektov. V nekaterih naseljih v občinah Črnomelj in Trebnje je bila prekinjena oskrba z električno energijo.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

BREŽICE, NOVO MESTO, CELJE > V Posavju je veter podprl več dreves v krajih Bušeča vas, Cerklje ob Krki, Veliko Mraševo, Bukošek, Dobrava, Bizeljsko, Mostec, Dobova, Jereslavec, Kapele, Rakovec, Bizeljsko, Župelevec, Gabrje, Gazice, Sela pri Dobovi in Mali Obrež, zaradi nekaterih je bilo treba očistiti cestišče.

Prav tako so drevesa po neurju odstranjevali na cestah v Brestanici in Gradnjah, na cesti Doropolje-Planina pri Sevnici in cesti Jurklošter-Rimske Toplice.

V Leskovcu v celjski občini se je zaradi vetra nagnil električni drog, ki je ogrožal stanovanjski objekt, zato so ga gasilci podprli.

Do prekinitve oskrbe električne energije pa je v črnomaljski občini prišlo v krajih Preloka, Zilje, Zapudje, Dragatuš in še nekaterih drugih krajih na tem območju, prav tako so bili brez elektrike kraji, ki se oskrbujejo z elektriko s transformatorske postaje Štefan v občini Trebnje. Napake so povsod odpravili.

STA


Najbolj brano