Neurje povzročilo kar nekaj težav

Slabo vreme z močnimi nalivi, sunki vetra in udari strele je v zadnji noči povzročilo kar nekaj težav. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi obilnega deževja ponekod na cestah še vedno večja količina vode. Pristojne službe pozivajo voznike, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cestah.

Podatki republiškega centra za obveščanje za zadnjih 12 ur govorijo o več udarih strele, ki so ponekod tudi zanetili požar Foto: Leo Caharija
Podatki republiškega centra za obveščanje za zadnjih 12 ur govorijo o več udarih strele, ki so ponekod tudi zanetili požar Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Podatki republiškega centra za obveščanje za zadnjih 12 ur govorijo o več udarih strele, ki so ponekod tudi zanetili požar. Zlasti s širšega območja Ljubljane poročajo o podrtih drevesih zaradi močnih sunkov vetra.

Zaradi velike količine padavin, ki so zajele zahodni, osrednji in južni del države, Geološki zavod Slovenije opozarja prebivalstvo na območju severozahodne in na območju vzhodnega dela osrednje Slovenije o povečani možnosti pojavljanja zemeljskih plazov. Do pojavljanja plazov lahko pride tudi v drugih predelih osrednje in severovzhodne Slovenije, a je tam možnost nekoliko manjša. Prebivalstvo na območjih, kjer so se v preteklosti že pojavljali plazovi, naj bodo pozorni na dogajanja v tleh nad in pod objekti, ki so zgrajeni na pobočjih ali tik ob njih, poudarjajo na zavodu.

Ob 22h je na Kidričevi ulici v Novi Gorici zaradi neurja na parkirano vozilo padla odlomljena veja. Gasilci JGZRD Nova Gorica so vejo razžagali in odstranili. Okoli 22.30 je zaradi povišanega plimovanja morja in južnega vetra morje za krajši čas zalilo najnižje dele obale v Piranu. Ob 1.59 je v nakupovalnem centru na Cesti na Lenivec meteorna voda zalila nakladalno rampo. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana, ki so prečrpali približno 60 kubičnih metrov vode.

Na Agenciji RS za okolje opozarjajo, da so danes zjutraj krajevno še možni močni nalivi in sunki vetra. Ob lokalnih nalivih lahko narastejo manjši vodotoki in hudourniki. Čez dan bodo padavine slabele in popoldne ponehale. Prehodno bo zapihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Proti večeru se bo od zahoda delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

STA


Najbolj brano