Nekdanja podpredsednica SDS izstopila iz stranke

Nekdanja podpredsednica SDS in nekdanja poslanka DZ Sonja Ramšak je nepreklicno izstopila iz SDS. Ob tem je javnosti poslala odprto pismo, v katerem predsedniku celjskega mestnega odbora SDS Janku Požežniku očita prekoračitev pooblastil ter izključevanje drugače mislečih, vodstvu stranke pa neodzivnost na njegova ravnanja.

Nekdanja podpredsednica SDS in nekdanja poslanka DZ 
Sonja Ramšak je nepreklicno izstopila iz SDS. Foto: STA
Nekdanja podpredsednica SDS in nekdanja poslanka DZ Sonja Ramšak je nepreklicno izstopila iz SDS. Foto: STA

CELJE > Sonja Ramšak je v pismu, ki ga je v javnost poslala na dan izredne volilne konference mestnega odbora SDS Celje, navedla, da so stranko v zadnjih mesecih tako ona kot drugi vidni člani odbora seznanili “s problematiko delovanja ožjega vodstva celjskega odbora, svetniške skupine, zlasti pa njenega predsednika, ki je po našem skromnem prepričanju politiko delovanja mestnega odbora podredil politiki delovanja SLS in župana Bojana Šrota”.

Janku Požežniku očita, da je ob lanskoletnih lokalnih volitvah prekoračil svoja pooblastila in grobo kršil volilna pravila, na kršitve statuta odbora, ki ga vodi, pa da je opozoril tudi predsednik stranke Janez Janša v elektronskem sporočilu septembra lani.

Predsednik stranke se je takrat srečal s člani MO SDS Celje, izvedli so tudi mediacijo, ki pa ni prinesla rešitve, navaja Ramšakova.

Dodaja, da je politika izključevanja posameznikov, ogovarjanje ter šikaniranje vidnih članov vodstva mestnega odbora SDS Celje, stalna praksa predsednika odbora do tistih, ki si upajo oporekati njegovim predlogom. Očita mu tudi izključevanje, med drugim dela članov ni povabil na srečanje ob 1. maju.

V podobnih primerih so organi stranke po njenih besedah kršitelju podelili “rdeči karton”, predsedniku MO SDS Celje pa je bil izrečen le opomin, navaja Ramšakova, ki je prepričana, da bo na današnji konferenci v Celju za predsednika mestnega odbora ponovno izvoljen Požežnik, saj da je strategija že dogovorjena.

V SDS komentarja na njene navedbe še niso poslali, so pa na twitterju zapisali, da obžalujejo, da je Ramšakova, potem ko je terjala spremembe v vodstvu celjske SDS, poslala pismo medijem, namesto da bi vložila kandidaturo in na konferenci prepričala člane mestnega odbora.

Ramšakova navaja, da odprto pismo ni namenjeno blatenju SDS v javnosti, temveč je le reakcija na neodzivnost vrha stranke, tudi prvaka SDS na njene prošnje, da si vzame čas za pogovor z njo.

“Če se razglašamo za napredno, proevropsko in demokratično stranko, stranko, ki je odprta za vse, ne glede na raso, spol, vero in druge lastnosti, bi bilo prav, da med nami poteka odprta in odkrita komunikacija,” je zapisala.

Prepričana je, da uspehi na volitvah ne bi izostali, če bi bilo njihovo vodilo “strpnost, spoštljivost in sklepanje kompromisov”.

V pismu je navedla še, da je zaradi stališč, ki jih je kot poslanka izražala v DZ, danes, po vrnitvi na ministrstvo za obrambo, izpostavljena mobingu na delovnem mestu.

STA


Najbolj brano