Naval na štipendije za deficitarne poklice, nedostopna spletna stran sklada

Javni sklad za razvoj kadrov je danes na spletni strani objavil obrazce za pridobitev štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2015/2016. Razpisanih je 1,2 milijona evrov, kar omogoča 1000 štipendij po 100 evrov mesečno. A ker bodo vloge izbirali po vrstnem redu, je pred skladom dolga vrsta, sesula se je tudi spletna stran.

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak
Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak 

LJUBLJANA > Vlogo za prijavo na razpis je sklad danes objavil na svoji spletni strani ob 9. uri. Zaradi tehničnih težav na spletni strani sklada pa je ministrstvo za delo vlogo objavilo tudi na svoji spletni strani.

Vlogo lahko vlagatelji pošljejo tudi po pošti ali vložijo osebno na naslov sklada s pripisom za 194. javni razpis. Po besedah direktorja sklada Franca Pirstovška bo vloge močo vlagati do porabe denarja oziroma najdlje do 30. oktobra.

Štipendijo za deficitarne poklice, ki je novost po zakonu o štipendiranju, bo moč pridobiti za srednje poklicno in tehniško izobraževanje na programih s področja računalništva, strojništva, elektrotehnike, kemije, pa tudi na področju gostinstva in na drugih programih, opredeljenih v politiki štipendiranja.

Vlagatelji, katerih vloge bodo izpolnjevale pogoje javnega razpisa, bodo za štipendiranje izbrani po vrstnem redu prispelih vlog, glede na datum in uro vložitve posamezne vloge do porabe denarja. “Kdor prej odda popolno vlogo, bo imel prej štipendijo,” je dodal direktor sklada.

Štipendijo za deficitarne poklice je moč združevati z nekaterimi štipendijami, denimo z državno in Zoisovo, ni pa združljiva s kadrovsko štipendijo. Vlagatelji, ki prejemajo druge štipendije, naj se zato pred vložitvijo vloge pozanimajo o združljivosti štipendije, ki jo že imajo, s štipendijo za deficitarne poklice pri obeh štipenditorjih, svetujejo na skladu.

Z razpisom na ministrstvu za delo želijo spodbuditi izbiro tistih programov, kjer je boljša zaposljivost. Cilj pa je tudi promovirati srednje poklicno in strokovno izobraževanje, je povedala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak.

STA


Najbolj brano