Nadzor zdravniške zbornice naj bi pokazal, da je Zimmermann zdravil nestrokovno

Nestrokovno zdravljenje, zavajanje pacientov o operativni metodi, številni nepojasnjeni sumljivi primeri in sklep, da se o vsem obvesti italijansko zdravniško zbornico. Tak je epilog nadzora zdravniške zbornice nad spornim ravnanjem zdravnika Janeza Zimmermanna, je poročala TV Slovenija.

Janez Zimmermann Foto: Tv Slovenija
Janez Zimmermann Foto: Tv Slovenija

LJUBLJANA > Kot navaja, tričlanska komisija žilnih kirurgov ni imela lahkega dela, ker je imela zelo skromno dokumentacijo o bolnikih. Pomagala si je lahko samo z dokumentacijo, ki so jo zbornici dostavile bolnišnice, ki so reševale pooperativne zaplete pri pacientih Janeza Zimmermanna, pa še ta je bila nepopolna.

“Soočili smo se s težavo, ker Zimmermann komisije ni priznaval, se je izmikal, ni hotel priti na naroke, čeprav je napisal, da pride, in bistveno: ni predložil dokumentacije,” je za TV Slovenija povedal predsednik komisije, žilni kirurg Vojko Flis.

Kljub vsemu pa se je iz dosegljive dokumentacije dalo sklepati, da Zimmermann ni zdravil strokovno in da operacij krčnih žil ni izvajal po metodi “Chiva”, kar je razglašal in obljubljal pacientom ter trdil javnosti, pravi Flis, ki podrobnosti ni želel komentirati.

Po informacijah televizije pa naj bi komisija na podlagi ultrazvočnih izvidov in drugih “dokazov” sklepala, da pod rezi ni bilo nič opravljenega, skratka, da Zimmermann pacientom žil ni zdravil, ampak samo bolj ali manj naključno odstranjeval.

Na Zdravniški zbornici Slovenije so jim pojasnili, da glede disciplinskih ukrepov komisija ne more ukrepati, saj Zimmermann ni več član njen član. Poročilo komisije bodo tako poslali na italijansko zdravniško zbornico.

Po navedbah TV Slovenija se Zimmermann oklepa izgovora, da od lani deluje v Trstu in je član tamkajšnje zdravniške zbornice, zato ga po njegovem mnenju in prepričanju njegovega odvetnika naša zbornica nima kaj preiskovati. Zimmermann se na njihove klice sicer ni odzval, na odgovore njegovega odvetnika pa še čakajo.

STA


Najbolj brano