Nadpovprečno topel uvod v meteorološko zimo

Začetek letošnje meteorološke zime je nadpovprečno topel. V torek so najvišjo dnevno temperaturo izmerili v Črnomlju, in sicer 15,6 stopinje Celzija, podobno toplo je tam tudi danes. Temperature nad deset stopinjami Celzija beležijo tudi drugod po Sloveniji. Prihodnje dni bodo temperature malenkost nižje, a še vedno bo razmeroma toplo za ta letni čas.

LJUBLJANA > Vremenski podatki zaenkrat kažejo, da bo v prihodnjih dneh suho in tudi precej toplo z dnevnimi temperaturami nad deset stopinj Celzija. Le v krajih z dolgotrajno meglo bodo v četrtek temperature ostale pod desetimi stopinjami, je pojasnil dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Andrej Pečenko. Četrtkovo jutro bo malo bolj sveže, a ne tako, kot če bi ga spremljala snežna odeja.

Po napovedih meteorologov bo tako tudi v četrtek precej jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah ter ob morju in na Goriškem megla ali nizka oblačnost, ki se bo lahko ponekod zadržala večino dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od minus dve do tri, v alpskih dolinah do minus pet in ob morju približno pet stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature pa bodo od devet do 13, v krajih z dolgotrajno meglo približno sedem stopinj Celzija.

Pečenko je še povedal, da je večja verjetnost naslednjih padavin bolj proti koncu prihodnjega tedna.

STA


Najbolj brano