Na svetovni dan Zemlje vsak posameznik pozvan k ukrepanju

Po vsem svetu danes obeležujemo dan Zemlje. Gre za dan, na katerega se še posebej spomnimo na pomen varovanja okolja in našega planeta. Letošnji svetovni dan Zemlje poteka pod sloganom Na nas je, da prevzamemo vodenje. Tudi v Sloveniji se bodo ob tej priložnosti odvili številni dogodki.

Po vsem svetu danes obeležujemo dan Zemlje.
Po vsem svetu danes obeležujemo dan Zemlje. 

LJUBLJANA > Cilj dneva Zemlje je spodbuditi vse ljudi k aktivnemu in odgovornemu delovanju v smeri trajnostnega razvoja. Strokovnjaki ob tej priložnosti opozarjajo na ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo.

Številni dogodki bodo na ta dan tudi v Sloveniji. V Ljubljani bodo odprli mednarodno Eko konferenco in podelili priznanja zeleno pero ob koncu šolskega tekmovanja v pripravi novinarskega prispevka na temo ohranjanja narave in varovanja okolja v organizaciji društva Planet Zemlja.

V Mariboru pripravljajo prireditev pod geslom Ne izgubimo tal pod nogami, v Kopru pa informacijska točka EU vabi na delavnico recikliranja in ponovne uporabe.

V Ljubljani bo tudi premiera dokumentarnega filma o življenju in delu Sebastiana Salgada z naslovom Sol zemlje ter projekcija filma Nekoč je bil ledenik, ki ga je režiral Matjaž Fistravec. Predvajanje obeh filmov bo pospremil pogovor na aktualno tematiko.

Svetovni dan Zemlje letos obeležujemo 45. Prvič so ga obeležili leta 1970, danes pa bodo o varovanju okolja razmišljali v 192 državah sveta.

STA


Najbolj brano