Na posavskih mejnih prehodih mirno

Na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto od ponedeljka popoldne do davi, do 6. ure zjutraj, niso obravnavali tujcev, ki bi na nedovoljen način prestopili državno mejo in tujcev, ki bi v Slovenijo želeli vstopiti na mejnih prehodih, pa za to ne izpolnjujejo pogojev. Železniški promet s Hrvaško je še vedno ustavljen do preklica.

Na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto od ponedeljka popoldne do davi, do 6. ure zjutraj, niso obravnavali 
tujcev, ki bi na nedovoljen način prestopili državno mejo in 
tujcev, ki bi v Slovenijo želeli vstopiti na mejnih prehodih, pa 
za to ne izpolnjujejo pogojev. Foto: Hina
Na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto od ponedeljka popoldne do davi, do 6. ure zjutraj, niso obravnavali tujcev, ki bi na nedovoljen način prestopili državno mejo in tujcev, ki bi v Slovenijo želeli vstopiti na mejnih prehodih, pa za to ne izpolnjujejo pogojev. Foto: Hina

BREŽICE > Predstavnica novomeške PU Alenka Drenik je davi povedala, da na v preteklih dneh najbolj obremenjenima mejnima prehodoma Obrežje in Rigonce ponoči in zjutraj ni bilo prebežnikov, ki bi želeli nedovoljeno prečkati državno mejo. Omenjena mejna prehoda sta tudi od ponedeljka odprta.

Tujcev ni tudi v sprejemnem begunskem centru v Brežicah, saj so jih od tam v ponedeljek pozno zvečer prepeljali v nastanitvene centre po državi, je še povedala Drenikova.

S Policijske uprave Maribor so medtem sporočili, da so v prostore nastanitvenega centra v Mariboru ponoči prepeljali in namestili 48 tujcev, domnevno državljanov Sirije, Iraka in Afganistana, ki so v Slovenijo vstopili na območju novomeške policijske uprave.

Nastanitveni center Črni les pri Lenartu v Slovenskih goricah in sprejemni center Gruškovje pa sta trenutno prazna.

Na prehodu Obrežje so ponoči odstranili zasilno šotorišče, ki so ga v preteklih dneh postavili begunci, ki so čakali na vstop v Slovenijo. Po besedah koordinatorja prostovoljcev, ki zagotavljajo humanitarno pomoč beguncem v Brežicah, Jerneja Agreža so to storili po navodilu policije, saj je bilo treba vzpostaviti minimalni higienski standard.

STA


Najbolj brano